Založ si blog

Bezdomovec v električke

Páchol tak strašne, že sa nedalo pri ňom stáť a tobôž už nie sedieť. Dvere sa zatvárali a jeho družka na zastávke stále kričala. Každé jej slovo búchalo na sklá električky, lepilo na ne nádavky, také vulgárne, že ešte aj mužov neznesiteľný smrad sa hanbil.
#
Sadol si na sedadlo predo mnou, na bunde špina podpalených dní a ja som vstala. Nezniesla som smrad, čo na ňom nepočuteľne plakal.
#
Na Obchodnej nastúpili dvaja revizori: „Preukážte sa lístkom, prosím,“ a všetkým naokolo zvonila vo vreckach poctivo zaplatená jazda, len bezdomovcovi nie.
„Chcem ísť von!“ povedal pološeptom.
#
Nechali ho, veď mal len igelitovú tašku a v nej ten neznesiteľný krik s nádavkami.
#
Kto vie, čo sa s ním potom stalo. Možno, že spadol do inej jamy, v ktorej ho čakala iná družka a postlala mu pod hlavu voňavý, ružový obláčik.

Keltské povesti: krajina bez mŕtvych

19.11.2022

Ďalšia ukážka z Veľkej knihy keltských povestí

Keltské povesti: Ballor a Lugg

16.11.2022

V týchto dňoch vyšla vo vydavateľstve Pars Artem krásna publikácia Veľká kniha keltských povestí. Jej vydanie podporil Bratislavský samosprávny kraj. Dozviete sa v nej, kto dal meno rieke Dunaj – Danubius, ale aj iné zaujímavosti. Pripájam malú ukážku: Ballor a Lugg Môžu sa jednej matke narodiť v ten istý deň, v ten istý okamih, v tú istú chvíľu [...]

Dievča s obitými kolenami

25.10.2022

Nemožno poprieť skutočnosť, že v tejto pútavej a predovšetkým originálne spracovanej básnickej zbierke si fanúšikovia lyriky bezpochyby prídu na svoje. Očarí ich však nielen poetickosťou prirodzene dýchajúcou z jednotlivých veršov, ale aj zriedkavou schopnosťou skĺbiť rôznorodosť pocitov, myšlienok i predstáv do jediného písomného celku a obratne [...]

fico, atentát na fica,

Bodyguard musí byť sparťanským štítom, ochranka pri atentáte na Fica zlyhala. Jej dôvera pôjde rapídne dole, hovorí Zábojník

16.05.2024 05:00

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií sa dostal do veľmi zložitej situácie.

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

rozpravkarka2

o literatúre trochu inak

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 58103x
Priemerná čítanosť článkov: 2235x

Autor blogu